Polévka z kachních drobů
Potřebné ingredience
Polévka: kachní droby (krk, jazyk ... ne játra), 1 mrkev, 1 petržel, červená paprika, 2 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, pár zelených lístků pórku, trochu libečku, sůl, zelená petrželka, vegeta na dochucení Kuličky: kachní droby (játra), 1 vejce, 2 stroužky česneku, trochu pepře, trochu majoránky, sůl, strouhanka na zahuštění
Postup přípravy
Droby bez jater umyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Z polévky posbíráme pěnu, která se vytvořila, přidáme na větší kusy pokrájenou zeleninu, koření, osolíme a vaříme doměkka. Polévku scedíme, zeleninu nakrájíme na drobné kousky a přidáme i s obraným masem do polévky. Do polévky dáme játrové kuličky, zelenou petrželku a povaříme. Polévku dochutíme vegetou a dosolíme podle své chuti.
Kuličky: Játra pokrájíme a rozmixujeme tyčovým mixérem s vejcem, přidáme koření, prolisovaný česnek, osolíme, promícháme a zahustíme strouhankou. Necháme chvíli odležet, těsto by mělo být trochu tužší. vytvarujeme kuličky, které pak krátce povaříme v polévce.
DOBROU CHUŤ! :)
Kuličky: Játra pokrájíme a rozmixujeme tyčovým mixérem s vejcem, přidáme koření, prolisovaný česnek, osolíme, promícháme a zahustíme strouhankou. Necháme chvíli odležet, těsto by mělo být trochu tužší. vytvarujeme kuličky, které pak krátce povaříme v polévce.
DOBROU CHUŤ! :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé